Α Κοινότητα

Σταμελάκη Αθηνά

Η Αθηνά Σταμελάκη είναι μάχιμη δικηγόρος Πειραιά, κόρη του αείμνηστου δικηγόρου Πειραιά Γεωργίου Σταμελάκη και της Αμαλίας Σταμελάκη.

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιδιωτικό Διεθνές και Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο και στο Φορολογικό δίκαιο. Κατέχει διπλώματα διδασκαλίας στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα και δίπλωμα στην Γερμανική γλώσσα, παράλληλα έχει κάνει πρακτικές και θεωρητικές σπουδές στο πιάνο.

Από τα  φοιτητικά της χρόνια επέδειξε περιβαντολλογικές και κοινωνικές ευαισθησίες για την προάσπιση της ποιότητας στη ζωή και για την προστασία της ισονομίας των πολιτών, με την ενεργή δράση της στην Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ) και στην Παγκόσμια Οργάνωση Προστασίας του Περιβάλλοντος (WWF).

Η Αθηνά Σταμελάκη ασχολείται ενεργά με τα κοινά προβλήματα του Δήμου μας αλλά και με τα συνδικαλιστικά ζητήματα του επαγγελματικού της κλάδου από την πρώτη στιγμή που έγινε δικηγόρος, οπότε και εντάχθηκε στον Σύλλογο Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων Πειραιά με συνεχή παρουσία στον συνδικαλιστικό χώρο της δικηγορίας είτε με διοργάνωση και συμμετοχή σε σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις είτε με αρθρογραφία για θέματα που απασχολούν τους μαχόμενους δικηγόρους. Tην διετία 2004-2006 διετέλεσε Πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου και εκδότρια του δικηγορικού περιοδικού «Παρίσταμαι» προωθώντας και δίνοντας λύση σε πολλά επίκαιρα ζητήματα που απασχολούσαν την εποχή εκείνη τους νέους δικηγόρους, όπως την θέσπιση του διανεμητικού λογαριασμού στους νέους δικηγόρους μέχρι πενταετίας.

Το 2007, δηλώνοντας εμπράκτως την αγάπη της για την πόλη και τους πολίτες του Πειραιά υπήρξε υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Φασούλα «Σημαία μας ο Πειραιάς» και διατέλεσε από το 2007 έως και το 2010 μέλος της ΚΟΔΕΠΑΠ (Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη Πειραιά).

Η Αθηνά Σταμελάκη ζει από το 2002 στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά, έχει το δικηγορικό της γραφείο στην οδό Φιλελλήνων στον Πειραιά, είναι παντρεμένη με τον Πειραιώτη και Εθνικό, μηχανολόγο- μηχανικό Δημήτρη Χατζηκωνσταντή και έχουν μαζί τρία παιδιά. Είναι εκλεγμένη Σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και εκλεγμένη Σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου Ταμείου Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πειραιά.

Σήμερα, για μια ακόμη φορά θέλοντας να συνδράμει και να υπηρετήσει τα συμφέροντα και τις ανάγκες των κατοίκων του Α΄ διαμερίσματος Πειραιά, όπου ζει και δραστηριοποιείται, συμμετέχει στον συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και κατεβαίνει υποψήφια Διαμερισματική Σύμβουλος στο Διαμέρισμά της. FACEBOOK