20 Δεκεμβρίου 2015, Δελτία Τύπου

Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ για παιδιά στο Δημοτικό Θέατρο

Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ για παιδιά στο Δημοτικό Θέατρο

Με κέφι, χορό, μουσική και δημιουργικές δραστηριότητες διασκέδασαν εκατοντάδες παιδιά στο χριστουγεννιάτικο πάρτυ που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε με την οικογένειά του στο χριστουγεννιάτικο πάρτυ και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο καλή και δημιουργική χρονιά.

IMG 7207

Ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου, «πλημμύρισε» με παιδικά χαμόγελα. Οι μικροί μας φίλοι, έζησαν μοναδικές στιγμές με μια ξεχωριστή συναυλία του αγαπημένου συγκροτήματος XANAZOO, με Face painting και με Χριστουγεννιάτικες ευχές στο δέντρο των ευχών.  Επίσης έγραψαν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και κατασκεύασαν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο στολίδι για το σπίτι τους.

Επιπλέον, η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου «ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ» τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χορευτές Hip Hop διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους, ενώ ο γνωστός ζωγράφος Στάθης Βατανίδης, ζωγράφισε παρέα με τα παιδιά.

IMG 7162

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, σε μια όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα. Στην πλατεία Κοραή έχουμε τον παιδότοπο για τους μικρούς μας φίλους και εδώ έχουμε τη συναυλία των XANAZOO. Έχουμε τη χορωδία του σχολείου «ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ» την οποία ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή. Χορευτές Hip Hop και διάφορες άλλες δράσεις, όπως ευχές για τα παιδιά στο δέντρο των ευχών και στο γραμματοκιβώτιο του Άι Βασίλη. Είναι μια όμορφη ημέρα, χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω τα παιδιά να περνούν όμορφα, γιατί όταν τα παιδιά περνούν καλά, περνάμε και εμείς ακόμα καλύτερα. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο Αντιπρόεδρος στον ΟΠΑΝ και Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, δήλωσε: «Γιορτινές ημέρες στον Πειραιά. Οι 4moms διοργάνωσαν με τον Δήμο Πειραιά μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, με παράλληλε δράσεις. Όλοι μαζί δουλεύουμε για να χαίρονται τα παιδιά, για να διασκεδάζουν και να ζουν όμορφες στιγμές».

IMG 7177

Η κα Αμαλία Κυπαρρίση από το site 4moms.gr δήλωσε: «Ο Πειραιάς σήμερα γέμισε με πολλά παιδικά χαμόγελα. Ο Δήμος Πειραιά με το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr, οργανώσαμε ένα υπαίθριο χριστουγεννιάτικο πάρτυ, το highlight του οποίου, είναι το αγαπημένο συγκρότημα των παιδιών XANAZOO».

H κα Βάσω Στασινού Νικοπολίδη από το site 4moms.gr επισήμανε: «Παιδικές φωνές «πλημμυρίζουν» τον Πειραιά, το δέντρο των ευχών περιμένει όλα τα παιδιά να αφήσουν τη δική τους ευχή. Στο γραμματοκιβώτιο του Άγιου Βασίλη, τα παιδιά έστειλαν το δικό τους γράμμα και ο ζωγράφος Στάθης Βατανίδης, ζωγραφίζει όμορφα χριστουγεννιάτικα θέματα με τους μικρούς μας φίλους. Χαίρομαι γιατί υπάρχει ένα εορταστικό κλίμα, να χαρούν τα παιδιά μας όπως τους αξίζει και αυτά τα Χριστούγεννα».

Η κα Βιβή Μπασινά από το site 4moms.gr, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, να περάσουν υπέροχα Χριστούγεννα, να είναι μια όμορφη νέα χρονιά, με υγεία και πολλή αγάπη».

Ο Ζωγράφος κ. Στάθης Βατανίδης, επισήμανε: «Είναι σπουδαίο αυτό που γίνεται γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη να εκφραστούν και πρέπει να εκφράζονται. Ξέρουμε ότι η ζωγραφική και γενικότερα η δημιουργία λυτρώνει  τα παιδιά, τους δίνει ψυχική ευεξία και τα απομακρύνει από διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις. Το γεγονός ότι είναι πολλά παιδιά μαζί, είναι ακόμα καλύτερο γιατί λειτουργεί και μια συλλογική συνείδηση. Δεν πρέπει να επεμβαίνουμε σε ό,τι κάνουν τα παιδιά. Το κάθε παιδάκι φτιάχνει το δικό του δεντράκι. Είχε πει ο περίφημος Πικάσο: «μου πήρε 80 χρόνια για να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί». Ας ζωγραφίσουμε και εμείς οι μεγάλοι σαν παιδιά. Έχουμε και την έκθεση εικαστικών εντός του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού. Επισκεφθείτε την. Χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες».

IMG 7200

Οι παράλληλες δράσεις της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ». Την εκδήλωση υποστήριξε και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με κλήρωση δωροεπιταγών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στηρίχτηκε και το πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου PROLEPSIS για τη σίτιση μαθητών σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

MULTIMEDIA GALLERY


Ορκωμοσία Δημοτικού Συμβουλίου
 

Ορκωμοσία Δημοτικού Συμβουλίου


FACEBOOK


NEWSLETTER


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ