22 Μαίου 2014, Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Γιάννη Μώραλη στον ΣΠΟΡ FM

Συνέντευξη Γιάννη Μώραλη, υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» στον Σπορ FM και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Χριστόγλου

 
«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες και όχι στους επικεφαλής των συνδυασμών»

«Εγώ δεν εκπροσωπώ κόμμα. Είμαστε ένας ακομμάτιστος συνδυασμός, όχι αχρωμάτιστος, ακομμάτιστος, όλοι έχουμε πολιτική άποψη. Περίμενα από την αρχή ότι οι επικεφαλής των συνδυασμών δεν θα έδιναν κατεύθυνση, ούτε προς τη μία, ούτε προς την άλλη πλευρά κι επιβεβαιώνομαι. Και ο κύριος Δρίτσας είπε ότι και οι δύο δεν είναι καλοί για τον Πειραιά, άρα ψηφίστε κατά συνείδηση και η κυρία Παντελάκη δεν ξέρω αν έχει τοποθετηθεί επισήμως, αλλά η στάση του ΚΚΕ συνήθως είναι αυτή. Λίγα έχω ακούσει για τον κύριο Βουράκη και τον κύριο Καλογερόγιαννη… Άρα νομίζω ότι πολλοί ψηφίζουν με βάση το δικό τους ένστικτο και την αλλαγή αν την επιθυμούν, την ανατροπή, θα αξιολογήσουν και θα ψηφίσουν. Γι’ αυτό κι εγώ απευθύνομαι στους πολίτες, δεν απευθύνθηκα σε πρόσωπα, σε επικεφαλής συνδυασμών, δεν προέρχομαι από κόμμα, έχουμε μία άλλη λογική».

«Θα χρησιμοποιήσουμε στον Δήμο ικανούς ανθρώπους από όλους τους συνδυασμούς»

«Θα χρησιμοποιήσουμε την επόμενη ημέρα στο Δήμο κι ανθρώπους άλλων ψηφοδελτίων αν είναι ικανοί, ακόμα και από του κύριου Μιχαλολιάκου. Μπορεί να είναι δύο άνθρωποι ικανότατοι, οι οποίοι να είναι σε πόστο στον Δήμο και να είναι ικανοί, δεν είπαμε ότι θα τους αλλάξουμε, δεν είμαστε αυτής της λογικής εμείς. Αυτή είναι η διαφορά, αν θέλετε. Άρα, λοιπόν, εγώ δεν μπορώ τώρα να κάτσω και να λέω γλυκόλογα και να κάνω επιθέσεις αγάπης δήθεν στα πρόσωπα και στους επικεφαλής των συνδυασμών. Εγώ λέω ως Γιάννης Μώραλης ότι μπορώ πράγματι πιο εύκολα να απευθυνθώ σε αυτό που ονομάζουμε κεντροαριστερά και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ,  διότι προέρχομαι μέσα από αυτό το κομμάτι ιδεολογικά, σε τέτοια οικογένεια μεγάλωσα, στους δρόμους βρέθηκα κι εγώ και μπορώ να ξαναβρεθώ από τη Δευτέρα. Από την άλλη απευθυνόμαστε στο σύνολο των πολιτών. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολίτες που δεν τον θέλω, εκτός αν δεν έχουν μια δημοκρατική αντίληψη λειτουργίας και διακυβέρνησης του Δήμου. Όλοι οι υπόλοιποι πολίτες θα πρέπει να έρθουν αν το πιστεύουν κοντά μας, να τελειώσουν την προσπάθεια αυτή, να κάνουμε την ανατροπή».
 
«Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς Αρχηγούς να δεσμευτούν ότι ο Πειραιάς θα είναι ο βασικός άξονας χρηματοδότησης του νέου ΕΣΠΑ»

«Απέστειλα χθες μία επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς στην οποία τι έλεγα; Είχαμε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα. Δεν έτυχε, διαβάσαμε και φτιάξαμε το πρόγραμμα.  Το νέο ΕΣΠΑ θα κινηθεί κυρίως για τον τουρισμό και μεταξύ άλλων και τις μεταφορές και τη ναυτιλία. Θεωρώ, λοιπόν, ότι εάν μιλάει ο Πρωθυπουργός για 70.000 θέσεις εργασίας μέσα σε 5 χρόνια στη ναυτιλία, τις 35 (χιλιάδες) αν μη τι άλλο πρέπει να τις δικαιούται ο Πειραιάς. Αν μιλάει για 225.000 θέσεις τουρισμού μέσω συγχρηματοδότησης, το 5%, εγώ δεν λέω παραπάνω, το δικαιούται ο Πειραιάς. Αυτές είναι 40.000 θέσεις εργασίας. Έτσι λύνουμε το πρόβλημα της ανεργίας στον Πειραιά. Η συγχρηματοδότηση που θα γίνει από το ΕΣΠΑ κι αυτό ζητάω από τον Πρωθυπουργό τον σημερινό και τους πολιτικούς αρχηγούς γιατί αύριο δεν ξέρω ποιοι θα είναι, είναι να δεσμευτούνε ότι ο Πειραιάς και ο Δήμος Πειραιά θα είναι βασικός άξονας χρηματοδότησης, ώστε να πάρουμε αυτά τα χρήματα που κι εμείς διεκδικούμε από το ΕΣΠΑ για την περιφέρεια, το νέο ΕΣΠΑ και να αναπτύξουμε και το ναυτιλιακό μας κέντρο και τον τουρισμό μας και άλλους τομείς».

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι ποια ομάδα ανθρώπων είναι ικανή να υλοποιήσει την ανατροπή στον Πειραιά»

«Το διακύβευμα είναι: θεωρούν οι πολίτες ικανότερο Δήμαρχο και ικανότερη ομάδα εμένα και τους συνεργάτες μου για να μπορούμε να δουλέψουμε με την κυβέρνηση, με την περιφέρεια, με τα τουριστικά πρακτορεία, με οργανισμούς τουριστικούς, με την Ευρώπη; Ή θεωρούν τον απερχόμενο Δήμαρχο με τη δική του ομάδα; Εγώ πιστεύω ότι το δίλημμα είναι σαφές, εμείς είμαστε άνθρωποι που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά, μπορούμε να συνομιλήσουμε με όλους αυτούς ώστε να βγάλουμε τον Πειραιά από το αδιέξοδο και στο θέμα της ανεργίας και στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης μέσω της παραμονής των τουριστών στον Πειραιά και μέσω της παραμονής των Δικαστηρίων και να συγκρουστούμε αν χρειαστεί, γιατί αυτό είναι σημαντικό, για θέματα που ζημιώνουν τον Πειραιά, όπως είναι η πώληση του λιμανιού, όπως δρομολογείται από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία είναι ανεπίτρεπτη και θα ζημιώσει. Εμείς, λοιπόν, έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε μπροστά, να υπερασπιστούμε και να συγκρουστούμε γι’ αυτά τα πράγματα. Κι από την άλλη είμαστε ικανοί και το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν και τη ζωή μας, να μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά τα οποία σας ανέφερα πριν. Να μιλήσουμε με όλους αυτούς, να αντλήσουμε κεφάλαια, να τα επενδύσουμε σωστά και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη. Συν την καθημερινότητα, την καθαριότητα, τον αθλητισμό, το πράσινο, όλα αυτά τα πράγματα που βεβαίως είμαστε ευαίσθητοι κι εμείς. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών: ποια ομάδα ανθρώπων είναι ικανή να υλοποιήσει την ανατροπή στον Πειραιά».
 
«Καλώ τη νεολαία να έρθει να ψηφίσει»

«Εγώ θέλω να καλέσω όλους τους Πειραιώτες και τη νεολαία ειδικά και τους ετεροδημότες που δεν μένουν στον Πειραιά, αλλά έχουν τις περιουσίες τους που απαξιώνονται, έχουν φίλους, έχουν οικογένειες και κατά τη γνώμη μου, δυστυχώς, έχουν κι ένα μέτρο σύγκρισης: μένοντας στην Αργυρούπολη, στην Ηλιούπολη, στη Γλυφάδα βλέπουν καλύτερες γειτονιές από τον Πειραιά. Τώρα πρέπει να έρθουν, να στηρίξουν την ανατροπή ώστε και στον Πειραιά, που ζουν οι συγγενείς επαναλαμβάνω, οι φίλοι τους, που έχουν τις περιουσίες τους, να αποκτήσει ο Πειραιάς καλύτερες γειτονιές, μεγαλύτερη αξία. Θα είναι σημαντικό και για τον Πειραιά και για τον συνδυασμό μας, να αυξηθεί η συμμετοχή. Να καλέσω τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει στον Πειραιά. Κι αύριο τα απόγευμα έχουμε και την κεντρική μας ομιλία στο Πασαλιμάνι, όπου θέλουμε να κλείσουμε με μία δυναμική ομιλία και παρουσία του κόσμου».
 
«Το πολεμικό κλίμα το βλέπει στον Πειραιά μόνο ο κ. Μιχαλολιάκος»

«Είναι κρίμα για τον Πειραιά να εμφανίζεται σε όλη την Ελλάδα ότι υπάρχει ένα πολεμικό κλίμα. Όποιος μένει στον Πειραιά, όποιος περνάει από τον Πειραιά, όποιος πήγε  στα εκλογικά κέντρα, βλέπει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχει μία ηρεμία στον Πειραιά. Υπάρχει ένας άνθρωπος μόνος του ο οποίος καταγγέλλει τους πάντες και δημιουργεί μία εικόνα ότι στον Πειραιά σκοτωνόμαστε. Ε, δεν σκοτωνόμαστε στον Πειραιά! Είναι ένας άνθρωπος! Δεν είναι ούτε οι κρατικοί φορείς, η ελληνική αστυνομία, ούτε οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, ούτε κανένας άλλος. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, αρνούμενος να δεχτεί το πρώτο αποτέλεσμα και το πιθανό δεύτερο αποτέλεσμα και προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας, γιατί αυτό έχει μάθει να κάνει, είναι παλαιοκομματικός στην αντίληψη ο κύριος Μιχαλολιάκος, καταγγέλλει τους πάντες: την Εκκλησία, εμένα προσωπικά, προσπαθεί να μειώσει την προσωπικότητά μου, τους υποψηφίους μου, μειώνει τους δικούς του υποψηφίους επειδή ήρθαν μαζί μας, γιατί έκαναν μία άλλη επιλογή, μειώνει τον δικό του σημερινό υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, τον κύριο Κάσση επειδή τον διαψεύδει για το θέμα της Τζαβέλλα ότι τον εμπόδισαν και τα λοιπά. Υπάρχει όλο αυτό το σκηνικό. Αυτό το δημιουργεί ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μιλάει καθόλου για τον Πειραιά. Όπου πήγε, σε όποια κανάλια τον είδα, σε όποια ραδιόφωνα τον άκουσα, σε όποια sites τον είδα, δεν έχει πει καμία κουβέντα είτε γι’ αυτά που έκανε, είτε γι’ αυτά που περιμένει να κάνει, αλλά καταγγελίες, καταγγελίες αστήρικτες, χωρίς αποδείξεις, χωρίς καμία ένδειξη. Έβγαλε ένα βίντεο, το είδαμε το βίντεο, λοιπόν, βλέπουμε 10 ανθρώπους να λογομαχούν σε μεγάλη ένταση, δεν είδαμε να παρεμποδίζεται κανείς. Αυτό το βίντεο φτάνει για όλη αυτή την προπαγάνδα την κατασκευασμένη που ζημιώνει τον Πειραιά;».

«Να κάνουμε μια Πειραϊκή συμμαχία για να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση»

«Οφείλω να ευχαριστήσω τους Πειραιώτες για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, ήταν ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τον συνδυασμό και για μένα, ήταν θετικό το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί αυτή η ανατροπή για τον Πειραιά. Έτσι πιστεύω, αυτό βλέπω στους δρόμους» .

«Αυτό που θέλω εγώ είναι να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους όσοι δεν μας ψήφισαν και σε αυτούς που μας ψήφισαν, να ξανάρθουν φυσικά στην κάλπη, γιατί τώρα είναι η κρίσιμη Κυριακή. Και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν να έρθουν να κάνουν μία πειραϊκή συμμαχία να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση. Άλλωστε, οι 7 στους 10 πολίτες την αποδοκίμασαν τη σημερινή κατάσταση και ως ανύπαρκτο έργο και ως ύφος, κατά την άποψή μου και τρόπο διακυβέρνησης. Θέλουμε να έρθουν μαζί, ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές ή διαφωνίες μπορεί να έχουμε για να χτίσουμε έναν διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης, πιο προσεγγίσιμο για τον πολίτη, πιο δημοκρατικό και να πετύχουμε αυτά τα οποία λέμε σαν πρόγραμμα, με βασικό στόχο τις θέσεις εργασίας».
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


17
Οκτωβρίου 2015

Τα Βίκος Street Relays για 2η χρονιά στον Πειραιά

17:30-19:30 Μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι)


MULTIMEDIA GALLERY


Ο Δήμαρχος Πειραιά υποδέχτηκε την ομάδα του Ολυμπιακού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πειραιά
 

Ο Δήμαρχος Πειραιά υποδέχτηκε την ομάδα του Ολυμπιακού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πειραιά


FACEBOOK


TWITTER


NEWSLETTER


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ