23 Μαίου 2014, Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Γιάννη Μώραλη στο STAR

Συνέντευξη υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» Γιάννη Μώραλη στο «Star»  και στην δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου

«Έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε όσα υποσχόμαστε»
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος γιατί η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, συμπίπτει με τις προγραμματικές μας θέσεις που βασίζονται στους μοχλούς ανάπτυξης του πρόγραμμάτος μας,  τη Ναυτιλία, τον τουρισμό, τη νέα επιχειρηματικότητα, τις Μεταφορές. Όταν λέει ο Αντώνης Σαμαράς για 225.000 νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό την επόμενη εξαετία, θεωρώ ότι ο Πειραιάς δικαιούται το 5%. Είναι 10.000 θέσεις εργασίας. Όταν μιλάει για 50.000 θέσεις στη Ναυτιλία, ο Πειραιάς δικαιούται να έχει τις μισές, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Στην πράξη έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε όσα υποσχόμαστε».

«Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το κλειδί για την ανάπτυξη του Πειραιά»
«Γιατί μεγάλες ναυτιλιακές επιχειρήσεις πήγαν στα Βόρεια Προάστια; Γιατί έφυγαν μεγάλες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις από τον Πειραιά; Γιατί δεν έρχονται ξένες επενδύσεις στον Πειραιά από το εξωτερικό; Γιατί η πόλη δεν ήταν φιλόξενη για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Δεν υπήρχε παράλληλη ανάπτυξη του λιμανιού με την πόλη, παράλληλη ανάπτυξη των επιχειρήσεων γύρω από τη Ναυτιλία. Φτιάξαμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό και πιστεύω ότι σε ένα χρονικό ορίζοντα πενταετίας, που είναι η δημαρχιακή θητεία αυτά μπορούν να γίνουν, υπάρχουν πηγές χρηματοδότησης. Γι αυτό και έστειλα μια επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους ζήτησα να είναι ο Πειραιάς στους κύριους πυλώνες χρηματοδότησης. Θα αντλήσουμε χρήματα από το νεο ΕΣΠΑ, που προβλέπονται για τον τουρισμό, τη Ναυτιλία, τις Μεταφορές».

«Θα συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό και πολιτικούς αρχηγούς την επόμενη μέρα»
«Υπάρχουν αναπτυξιακοί πυλώνες κεντρικά και πρέπει να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στην κυβέρνηση και στα κόμματα. Ζήτησα μια δέσμευση από τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. Στις τοποθετήσεις τους να βάλουν τον Δήμο Πειραιά ως προτεραιότητα για τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, τις Μεταφορές, τα Logistics. Θα επιδιώξω αν πρώτα ο Θεός ολοκληρώσουμε θετικά και κερδίσουμε την Κυριακή, στο προσεχές διάστημα να δω τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Επιτυχημένοι επιχειρηματίες να εμπλακούν στα κοινά»
«Οι πολιτικοί άσκησαν σωστή πολιτική τόσα χρόνια; Στην κεντρική πολιτική εξουσία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους Δήμους; Όχι. Η χώρα έχει αυτά τα χάλια διότι οι πολιτικοί δεν μπόρεσαν να ασκήσουν πολιτική. Επιτυχημένοι επιχειρηματίες στον χώρο τους, είτε προέρχονται από τη Ναυτιλία, είτε από τον Τουρισμό και το Εμπόριο, πρέπει να εμπλακούν στα κοινά. Ποιός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα χρηματοδοτήσεις; Ένας γιατρός, ένας πολιτικός παλαιοκομματικός ή ένας επιχειρηματίας που είναι στην αγορά και στον ανταγωνισμό; Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που έχουμε μια διαφορετική λογική. Η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη γιατί το ΕΣΠΑ προβλέπει να αναπτυχθούν πόλεις-λιμάνια. Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν μπορεί ο Γιάννης Μώραλης με την ομάδα του ή ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με τη δική του ομάδα να αρπάξει αυτή την ευκαιρία, να αναπτύξει τον Πειραιά».

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες του Πειραιά»
«Είναι πιο εύκολο λόγω οικογενειακής παράδοσης, λόγω του τρόπου που μεγάλωσα, να απευθυνθώ στους ψηφοφόρους που προέρχονται από την Κεντροαριστερά. Δεν θέλω ψηφοφόρους ναζιστές, εγκληματίες. Δεν πιστεύω ότι στη χώρα υπάρχει ένα 15% ναζιστών. Το πολιτικό σύστημα με την κρίση, τα μνημόνια, την απουσία του κράτους, τη φτώχεια, την ανεργία, οδηγεί πολίτες στην λανθασμένη επιλογή να νομίζουν ότι θα ανατρέψουν το σύστημα ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή. Είναι πολίτες μπερδεμένοι και κακώς ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Πιστεύω σε μια πειραική συμμαχία».

«Δεν μπορεί να λέει ο κ. Μιχαλολιάκος ότι εξαγοράζονται οι πολίτες του Πειραιά με εικοσάρικα»
«Αν οποιοδήποτε κανάλι πάρει μια κάμερα και ρωτήσει τους πολίτες του Πειραιά εάν την Κυριακή των εκλογών συνέβη κάτι, θα απαντήσουν όχι. Υπήρξε το περίφημο βίντεο, το οποίο επικαλείται ο κ. Μιχαλολιάκος στο οποίο κάποιοι βρέθηκαν έξω από ένα εκλογικό κέντρο και αντάλλαξαν δυό κουβέντες. Το δυσάρεστο για τον κ. Μιχαλολολιάκο είναι ότι δεν μπορείς να λες για τους πολίτες του Πειραιά ότι πιέζονται ή εξαγοράζονται με εικοσάρικα. Όταν σε τιμούν 25 χρόνια και σε εκλέγουν βουλευτή και Δήμαρχο δεν μπορεί να είναι καλοί και ξαφνικά να είναι πρόθυμοι να εξαγοραστούν με εικοσάρικα. Ο κ. Μιχαλολιάκος άλλαξε, όχι οι πολίτες του Πειραιά».

«Επτά στους δέκα αποδοκίμασαν τη σημερινή Δημοτική Αρχή».
«Έργο δεν έγινε στον Πειραιά, τα 129 έργα που διαφημίζονται υποτιμούν τους πολίτες. Ο Πειραιάς έχει τεράστια προβλήματα και στις γειτονιές και στην καθημερινότητα και σε θέματα ανάπτυξης, αλλά και σε μια σειρά θεμάτων δεν έχει συγκρουστεί και δεν έχει διεκδικήσει. Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλάει συνέχεια για Μπερλουσκονισμό, για φουσκωτούς, για μαριονέτες, για πρόγραμμα και για έργο δεν μιλάει. Επτά στους δέκα αποδοκίμασαν τη σημερινή Δημοτική Αρχή».

«Δεν έχω σηκώσει εγώ τους τόνους της αντιπαράθεσης.»
«Δεν έχω σηκώσει εγώ τους τόνους της αντιπαράθεσης. Από την Κυριακή το βράδυ, όχι στην πρώτη δήλωσή του μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Μιχαλολιάκος επιχείρησε να στήσει μια στρατηγική πόλωσης, διασπείροντας συκοφαντίες, ψέματα και κατασκευασμένες ιστορίες. Η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει καταγράψει κανένα συμβάν, οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι δεν έχουν καταγράψει κανένα συμβάν, δύο δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Μιχαλολιάκου ο κ. Κάσσης και ο κ. Αμοργιανός τον διαψεύδουν και διαχωρίζουν τη θέση τους από την ιστορία».


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


17
Οκτωβρίου 2015

Τα Βίκος Street Relays για 2η χρονιά στον Πειραιά

17:30-19:30 Μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι)


MULTIMEDIA GALLERY


Ο Δήμαρχος Πειραιά υποδέχτηκε την ομάδα του Ολυμπιακού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πειραιά
 

Ο Δήμαρχος Πειραιά υποδέχτηκε την ομάδα του Ολυμπιακού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πειραιά


FACEBOOK


TWITTER


NEWSLETTER


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ