22 Μαίου 2014, Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Γιάννη Μώραλη στον Real FM

Βασικά σημεία συνέντευξης υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» Γιάννη Μώραλη στον Ρ/Σ «REAL FM» και στον  δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

«Καλώ τους πολίτες του Πειραιά να έρθουν μαζί μας για τη μεγάλη ανατροπή.»
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα σπίτι με κεντροαριστερές καταβολές, ο πατέρας μου έχει μια ιστορία στην Κεντροαριστερά. Μπορώ με άνεση να απευθυνθώ στους πολίτες που ψήφισαν τον συνδυασμό του κ. Δρίτσα, του κ. Βουράκη και άλλους και να καλέσω να έρθουν μαζί μας να κάνουμε την ανατροπή. Ήμουν και είμαι κοντά στις διεκδικήσεις τους και μπορώ να τους πω, ότι από την Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε να συγκρουστούμε για τον Πειραιά. Δεν μπορώ να ακούω τον κ. Μιχαλολιάκο με την ιστορία που έχει να λέει ότι απευθύνεται στους ψηφοφόρους της κ. Παντελάκη και του κ. Δρίτσα, πρέπει να υπάρχει και ένα όριο. Όλοι γνωρίζουμε που κινείται πολιτικά ο κ. Μιχαλολιάκος.
«Δεν απευθύνομαι σε υποψήφιους Δημάρχους, αλλά στους πολίτες, ο Πειραιάς θέλει αλλαγή και ανατροπή, να δοκιμασει ο Πειραιάς ένα νεο μοντέλο διοίκησης στον Δήμο. Αυξήσαμε τη συμμετοχή την πρώτη Κυριακή, θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουν και οι ετεροδημότες, όλοι μαζί σε μια πειραϊκή συμμαχία. Υπάρχουν κοινά ζητήματα με την Αριστερά,  δεν έχουμε αγκυλώσεις, αν χρειαστεί θα συγκρουστούμε για το καλό του Πειραιά».

«Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα εξαλείψουμε την ανεργία στον Πειραιά.»
«Την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι περιδιαβαίνουν τα κανάλια για να μας σπιλώνουν, εμείς παράγουμε έργο, πήγαμε στον ΟΑΕΔ γιατί στο πρόγραμμά μας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Έστειλα μια επιστολή στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Με ικανοποίηση είδα ότι το κεντρικό αναπτυξιακό σχέδιο περιλαμβάνει πράγματα τα οποία και εμείς αναδείξαμε πριν ένα μήνα και τα είχαμε ήδη επικοινωνήσει. Η ανάπτυξη θα έρθει από το λιμάνι. Η ναυτιλία είναι πυλώνας ανάπτυξης, το έχουμε αναδείξει, ο Πειραιάς δικαιούται θέσεις εργασίας, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα εξαλείψουμε την ανεργία στον Πειραιά. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός ήρθε και έδεσε πάνω στο δικό μας πρόγραμμα. Οι πόλεις λιμάνια θα είναι στο επίκεντρο της ανάπτυξης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη. Η επιστολή είχε στόχο να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τον καλούμε στους πυλώνες ανάπτυξης να είναι και ο Δήμος Πειραιά, για να αλλάξει σελίδα η πόλη μας».

«Δεν εμπλέκεται ο Ολυμπιακός στην ενασχόλησή μας με τα κοινά»
«Το να ασχολούνται άνθρωποι που έχουν δουλέψει στον Ολυμπιακό και να επιθυμούν να είναι στα κοινά δεν σημαίνει εμπλοκή του Ολυμπιακού στον Δήμο Πειραιά, άλλωστε εμείς δεν μπλέξαμε με κάποιο κόμμα, δεν έχουμε κανένα χρίσμα, όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν κάποιο πολιτικό στίγμα, θέλουμε να βοηθήσουμε την πόλη. Ο Πειραιώτης περιμένει να ακούσει προγραμματικές θέσεις και όχι καταγγελίες».

«Είναι σε πανικό ο κ. Μιχαλολιάκος»
«Υπάρχει μια πικρία, μια στεναχώρια. Δεν είναι ωραία η εικόνα ο Δήμαρχος Πειραιά, να καταγγέλει τα πάντα και τους πάντες, χωρίς φυσικά να μπορεί να αποδείξει τίποτε. Βγάζει πικρία, τον έχει πιάσει πανικός, νόμιζε ότι θα κέρδιζε εύκολα τον Δήμο. Δεν μιλάμε για τα προβλήματα της πόλης. Δεν πάω σε debate με έναν άνθρωπο ο οποίος με λέει μαφιόζο, συμμορίτη και ένα κάρο άλλα επίθετα γιατί όλοι έχουμε την πορεία μας, την ηθική μας, την εντιμότητά μας».
«Είναι μια εικόνα ενός ανθρώπου που αρνείται να δεχτεί μια διαφαινόμενη ήττα τη Δεύτερη Κυριακή και καταγγέλει τους πάντες, είναι μια εικόνα που δεν τιμά τον κ. Μιχαλολιάκο. Στην ίδια πόλη γυρνάμε, δεν υπάρχει ένταση, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να δέιχνει την πόλη σε μια δήθεν πολεμική κατάσταση. Έχει ακουστεί σε όλη την Ελλάδα ότι στον Πειραιά γίνεται μια μάχη, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν γίνεται πόλεμος στον Πειραιά».

«Η στρατηγική του κ. Μιχαλολιάκου δείχνει την παλαιοκομματική του αντίληψη»
«Όποιος ήταν σαράντα μέρες στον Πειραιά δεν είδε τίποτα από αυτά που καταγγέλει ένας μόνο άνθρωπος. Είπε ότι εμποδίστηκε, είδαμε δεκαπέντε ανθρώπους να ανταλλάσουν κουβέντες σε ένα κλίμα έντασης αλλά αυτό δεν μπορεί να «βαφτιστεί» παρεμπόδιση Δημάρχου και δεν μπορεί να επισκιάσει ένα ήρεμο προεκλογικό κλίμα. Δεν τον επιβεβαιώνει η Αστυνομία, δεν τον επιβεβαιώνουν οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι, τον διαψεύδει ο ίδιος ο δημοτικός του σύμβουλος που ήταν παρών. Είναι μια γνωστή στρατηγική από τον κ. Μιχαλολιάκο, είναι ένας παλαιοκομματικός πολιτικός, όταν αισθανόταν δυνατός όλα έβαιναν καλώς. Στην πρώτη δήλωση του δεν υπήρχε τίποτα από όλα αυτά. Στη δεύτερη δήλωση θυμήθηκε τις καταγγελίες και τις συκοφαντίες γιατί έτσι πιστεύει ότι θα κερδίσει. Δεν είναι ευχάριστη εικόνα για τον Δήμαρχο Πειραιά να βγαίνει και να μιλάει για 30 αργύρια, για δικούς του συνεργάτες, πρώην αντιδημάρχους, οι οποίοι έκαναν την επιλογή να έρθουν μαζί μας. Να με καταγγέλει όπου βρεθεί, με υποτιμητικά σχόλια, ότι είμαι μπροστινός, ότι είμαι υπάλληλος, λες και όσοι εργάζονται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικούν αξιώματα. Προχθές είπε ότι δεν πρέπει οι επιχειρηματίες να ασχολούνται με τα κοινά, ακόμα μια αντιδημοκρατική άποψη του κ. Μιχαλολιάκου».

MULTIMEDIA GALLERY


Ορκωμοσία Δημοτικού Συμβουλίου
 

Ορκωμοσία Δημοτικού Συμβουλίου


FACEBOOK


NEWSLETTER


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ