23 Μαίου 2014, Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Βαγγέλη Μαρινάκη στον REAL FM

Συνέντευξη Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Ρ/Σ REAL FM και στον Γιώργο Τράγκα.

Τι γίνεται εντέλει στον Πειραιά; Έχουμε «πόλεμο» εκεί πέρα; Είναι Βαγδάτη; Είναι Βιετνάμ; Τι γίνεται; Γιατί ακούω τον κ. Μιχαλολιάκο να μιλάει για αστυνομικά επεισόδια.
Στον Πειραιά αυτό που γίνεται είναι ότι εμείς έχουμε πρόγραμμα! Τίποτα άλλο! Έχουμε πρόγραμμα ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο, κοστολογημένο, για τα προβλήματα του Πειραιώτη. Που δεν είναι άλλο από την ανεργία. Εμείς, λοιπόν, αυτό που κοιτάμε, είναι πως θα βρει ο Πειραιώτης δουλειά, πως θα λύσουμε τα προβλήματα του Πειραιώτη. Όλα τα άλλα τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ.
 
Με χιούμορ. Λέει ο κ. Μιχαλολιάκος ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα των εμποδίσατε να μπει μέσα. Συνέβη κάτι τέτοιο;
Την Κυριακή στα εκλογικά τμήματα δεν πήγε μόνον ο κ. Μιχαλολιάκος. Προσήλθαν χιλιάδες Πειραιώτες. Που δεν είδαν τις ψεύτικες ιστορίες που περιγράφει. Αυτή η εικόνα του πανικοβλημένου κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος δεν μπορεί να δεχθεί την ετυμηγορία του Πειραϊκού λαού και επιστρατεύει προβοκάτσιες που τον συντροφεύουν σε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα, νομίζω ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Ούτε την Αστυνομία. Η Αστυνομική Διεύθυνση τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Καθώς επίσης και ο ίδιος ο νομικός του σύμβουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, που τον έστειλαν για το συμβάν, ο κ. Παναγιώτης Κάσσης, τον διαψεύδει πανηγυρικά. Τι άλλο να κάνουμε με αυτή την ιστορία;
 
Έχετε καταγράψει και άλλες προβοκάτσιες; Έχετε εντοπίσει ότι έχει κάνει και άλλες προβοκάτσιες ο κ. Μιχαλολιάκος;
Νομίζω ότι όλη η Ελλάδα γνωρίζει τι έχει κάνει ο κ. Μιχαλολιάκος. Από τα νιάτα του. Είναι κάτι πολύ γνωστό. Και όλοι οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί, το γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν υποφέρει από τον κ. Μιχαλολιάκο. Οπότε το να βγω εγώ τώρα και να πω τι ακριβώς έχει κάνει, τη στιγμή που είναι πανελληνίως γνωστά και έχουν δημοσιευθεί οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα νομίζω ότι περισσεύει.
 
Μπορεί ο κ. Μώραλης να προσφέρει δουλειά σε 35.000 Πειραιώτες; Έστω και σε μία τετραετία. Υπάρχει πλάνο, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος μπορεί να προσφέρει από την επόμενη ημέρα κάποιες θέσεις εργασίας στους ανθρώπους του Πειραιά;
Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα. Πάνω στο οποίο δουλέψαμε νύχτα-μέρα. Και επαληθεύτηκε κιόλας, πριν από τρεις ημέρες, όταν ακούσαμε το πρόγραμμα της κυβέρνησης, για τις επενδύσεις στη χώρα μας την επόμενη εξαετία. Και ακούσαμε, λοιπόν, ότι 70.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο από τη ναυτιλία, και 25.000.000.000 έσοδα. Εμείς λοιπόν, με σωστό σχέδιο, κάνοντας τον Πειραιά ναυτιλιακό κέντρο για ολόκληρη τη Μεσόγειο, δημιουργούμε με αυτό τον τρόπο, χιλιάδες θέσεις εργασίας. Άρα λοιπόν, από τις 70.000 θέσεις, εάν το 40% πάει στο Πειραιά, που αυτό θέλουμε να κάνουμε, είναι 30.000 θέσεις εργασίας. Καθώς επίσης, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, υπάρχουν 225.000 θέσεις εργασίας για τον τουρισμό. Στον Πειραιά φτάνουν κάθε χρόνο 2,5 εκατομμύρια τουρίστες. Και δεν κάθονται ούτε λεπτό στον Πειραιά. Παίρνουν ένα λεωφορείο και φεύγουν.
 
Γιατί δεν υπάρχουν πράγματα που να τους κρατήσουν στον Πειραιά…
Ακριβώς. Αν έχεις δουλέψει στη ζωή σου και έχεις ένα σωστό πρόγραμμα, μπορείς αυτούς τους ανθρώπους να τους κρατήσεις 2-3 ώρες στον Πειραιά και έτσι αλλάζεις την τοπική οικονομία. Άρα από τις 225.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό, τουλάχιστον 4.000 με 5.000 θέσεις μπορούν να ανοίξουν στον Πειραιά. Άρα λοιπόν, αυτό που θέλουμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την εικόνα του Πειραιά και να ξαναέρθει το χαμόγελο στους Πειραιώτες και η περηφάνια τους, είναι ο κάθε Πειραιώτης να έχει δουλειά! Εμείς μπορούμε! Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό που ενδιαφέρει κάθε Πειραιώτη.
 
Η άλλη πλευρά λέει ότι βγάλατε συμβούλους επιχειρηματίες που δεν θα έχουν χρόνο να δουλέψουν στον Δήμο. Όπως εσείς, όπως ο κ. Κόκκαλης. Θα «κλέψετε» χρόνο για την πόλη στην οποία μεγαλώσατε;
Εγώ έχω μάθει να δουλεύω 18 με 20 ώρες την ημέρα κ. Τράγκα. Δεν αλλάζει η καθημερινότητά μου. Για τον Πειραιά, όπως και για τον Ολυμπιακό, έχω μεγάλο πάθος. Και πιστεύω ότι στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι καθημερινά, εδώ ανταμείβονται οι κόποι τόσων ετών, εδώ συναντώ αγαπημένα μου πρόσωπα, άρα λοιπόν πρέπει να αφήσουμε και 5 έργα πίσω μας. Για την πόλη και για τα παιδιά του Πειραιά. Αυτό θέλω. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Με λίγα λόγια και πολλή δουλειά.
 


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


17
Οκτωβρίου 2015

Τα Βίκος Street Relays για 2η χρονιά στον Πειραιά

17:30-19:30 Μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι)


MULTIMEDIA GALLERY


Ο Δήμαρχος Πειραιά υποδέχτηκε την ομάδα του Ολυμπιακού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πειραιά
 

Ο Δήμαρχος Πειραιά υποδέχτηκε την ομάδα του Ολυμπιακού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πειραιά


FACEBOOK


TWITTER


NEWSLETTER


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ