23 Μαίου 2014, Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM

Συνέντευξη Βαγγέλη Μαρινάκη Προέδρου του Ολυμπιακού στον Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM» και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο

«Δε λέω λόγια, μιλάω με έργα: 35.000 θέσεις εργασίας για τους Πειραιώτες»
«Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι λέω μόνο λόγια. Λέω λίγα και θα γίνουν πολλά έργα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πριν από σαράντα μέρες, με σκληρη δουλειά νύχτα μέρα, φτιάξαμε ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, τεκμηριωμένο πρόγραμμα. Το πρόγραμμά μας αναλύει από  που βρίσκονται τα λεφτά, τι πρέπει να κάνεις για να διαχειριστείς σωστά τα κονδύλια του Δήμου καθώς και από που έρχονται τα τα χρήματα για τα έργα που θέλουμε να κάνουμε. Ο Πειραιάς με σωστό σχέδιο γίνεται Ναυτιλιακό Κέντρο για τη Μεσόγειο, με 3 δις έσοδα. Μετά από τριάντα μέρες που ανακοινώσαμε το πρόγραμμά μας, είδαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας πριν τρείς μερες να αναλύει το επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα για τα επόμενα έξι χρόνια. Διαπιστώσαμε πως ανακοίνωσε ακριβώς αυτά που γράψαμε εμείς πριν από τριάντα μέρες. Σε αυτό, μιλάμε για 70.000 θέσεις εργασίας από τη Ναυτιλία. Το 40% αυτών  των θέσεων ανήκουν δικαιωματικά στον Πειραιά».

«Αυτόνομος τουριστικός προορισμός ο Πειραιάς»
 «Στον Πειραιά κάθε χρόνο φτάνουν 2,5 με 3 εκατομμύρια τουρίστες και μπορεί να γίνει ένας αυτόνομος τουριστικός προορισμός. Δε μπορεί οι τουρίστες να φτάνουν στον Πειραιά, να παίρνουν ένα πούλμαν, να φτάνουν στην Αθήνα, να βλέπουν την Ακρόπολη, να πηγαίνουν στην Πλάκα και μετά να επιστρέφουν στο πλοίο και να περιμένουν την αναχώρηση. Αυτό που μπορεί εύκολα να γίνει, αρκεί να έχεις δουλέψει στη ζωή σου, είναι να υποδεχτείς σωστά τους τουρίστες, να έχουν μάθει πριν φτάσουν στον Πειραιά τι είναι και που μπορούν να πάνε. Αν περπατήσουν δυο ώρες στην πόλη, αλλάζει η τοπική οικονομία του Πειραιά».

«Σημαντικά έργα σε κάθε γειτονιά του Πειραιά»
«Στο πρόγραμμά μας, αναλύουμε από που αντλούμε τα χρήματα για κάθε έργο.  Από το να φτιάξεις σε μα γειτονιά μια παιδική χαρά, μοντέρνα και ασφαλή για να μην χτυπούν τα παιδάκια, να έχεις χώρους πρασίνου, μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις και για άλλα σπορ. Να φτιάξεις ένα κολυμβητήριο για τον Εθνικό, για τον Ολυμπιακό, για ομάδες που έχουν δοξάσει την Ελλάδα στο εξωτερικό στην κολύμβηση και στο πόλο είναι έργα ζωής που έχει ανάγκη ο Πειραιάς. Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι, σωματεία και ιδιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση».

«Καταστροφική η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού»
«Το λιμάνι του Πειραιά δεν πρόκειται με τον Γιάννη Μώραλη Δήμαρχο να πουληθεί. Το λιμάνι πρέπει να αξιοποιηθεί, το 97% των λιμανιών της Ευρώπης ανήκουν στον Δήμο και στα Επιμελητήρια.  Ο Δήμος Πειραιά δεν έχει κάνει το παραμικρό, δεν έχει πάει ούτε στα συμβούλια του ΟΛΠ για να σταματήσει την πώληση του λιμανιού. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για το λιμάνι να πουληθεί σε έναν ιδιώτη; Μπορείτε να φανταστείτε να υπάρχει μόνο ένα ραδιόφωνο ή μια τηλεόραση; Τι θα σήμαινε αυτό για τους εργαζόμενους; Τι σημαίνει για τα μαγαζιά του Πειραιά; Θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε πολλούς ιδιώτες, να υπάρχει μια ευγενής άμιλλα. Είμαι εναντίον στην πώληση σε ένα ιδιώτη. Αντιθέτως είμαι θετικός στην παραχώρηση σε πολλούς.  Δουλεύουμε 18 ώρες το 24ωρο, ξέρουμε τι σημαίνει μονοπώλιο, ξέρουμε τι σημαίνει να μην έχεις άλλη επιλογή. Ήταν ένα σχέδιο καταστροφικό για τον Πειραιά και τις άλλες περιοχές, το Πέραμα, τη Δραπετσώνα. Δεν γίνεται να πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά».

«Θέλουμε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια, είτε με Δούρου, είτε με Σγουρό»
«Δεν υπάρχει καμία συννενόηση με την κ. Δούρου, αυτό που θέλουμε είναι να μπορεί ο Γιάννης Μώραλης αύριο να μιλήσει είτε με την κ. Δούρου, είτε με τον κ. Σγουρό για τα προβλήματα του Πειραιά και πως μπορούν να δοθούν λύσεις, γιατί πρέπει να έχει μια άψογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη για να μπορέσουν να γίνουν τα εργα. Αν είναι η κ. Δούρου ή ο κ. Σγουρός είναι κάτι που δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Αυτό που προτιμώ είναι να δω ένα Πειραιά νικητή και θα πρέπει να υπάρχει μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφεριάρχη».

«Αντιμετωπίζουμε με χιούμορ τον λαικισμό του κ. Μιχαλολιάκου»
«Αντιμετωπιζουμε με χιούμορ τις καταγγελίες του κ. Μιχαλολιάκου. Ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν έδωσε λύσεις στα προβλήματα του Πειραιά και η έλλειψη έργου και επιχειρημάτων, τον οδήγησαν στη γνωστή γι αυτόν περπατημένη οδό: του λαικισμού, της προβοκάτσιας και της τρομοκρατίας του εκλογικού περιβάλλοντος. Εμείς σε αυτά απαντάμε με έργο, ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο, με πρόγραμμα, με έργα ζωής, με θέσεις εργασίας, για κάθε γειτονιά, με χώρους πρασίνου, με αθλητικές εγκαταστάσεις. Θέλουμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα για τον Πειραιά. Αυτό που ενδιαφέρει τον Πειραιώτη είναι να βρει δουλειά για τα παιδιά του».

«Ο Ολυμπιακός θα πάει ακόμα πιο ψηλά στην Ευρώπη»
«Θα κάνουμε πολλές μεταγραφές. Δεν χρειαζόμαστε πυροτεχνήματα, έχουμε πρόγραμμα. Στην επίθεση θα πάρουμε δύο παίκτες και έναν στο κέντρο. Θα είναι παίκτες οι οποίοι θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό στο Champrions League γιατί ο Ολυμπιακός έχει μια πάρα πολύ καλή πορεία, απλώς είχε μια άτυχη στιγμή στο Μάντσεστερ. Οι παίκτες που θα έρθουν θα βοηθήσουν να πάμε ακόμα καλύτερα, ο σεβασμός στο εξωτερικό για τον Ολυμπιακό έχει ανέβει πάρα πολύ και εμείς θέλουμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


17
Οκτωβρίου 2015

Τα Βίκος Street Relays για 2η χρονιά στον Πειραιά

17:30-19:30 Μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι)


MULTIMEDIA GALLERY


Ο Δήμαρχος Πειραιά υποδέχτηκε την ομάδα του Ολυμπιακού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πειραιά
 

Ο Δήμαρχος Πειραιά υποδέχτηκε την ομάδα του Ολυμπιακού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πειραιά


FACEBOOK


TWITTER


NEWSLETTER


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ