Α Κοινότητα

Δράκος Ιωάννης

Γεννήθηκε και κατοικεί από το 1971 στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά. Φοίτησε στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά από όπου αποφοίτησε το 1992 κατέχοντας το πτυχίο Τεχνολόγου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Εν συνεχεία συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτέρα Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών, αποφοιτώντας το 1999 με πτυχίο Τεχνολόγου Πολιτικού Μηχανικού, με εξειδίκευση στη δομική μηχανική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε ως εργαστηριακός Καθηγητής στο εργαστήριο Τεχνολογικών Μαθημάτων της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών. Τέλος, φοίτησε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπου και αποφοίτησε το 2014 με πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Κατέχει ένα πλήθος από μεταπτυχιακές εκπαίδευσης σε θέματα που άπτονται της εφαρμοσμένης γεωγραφίας και διαχείρισης χώρου με ειδίκευση στη διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, τη συστημική ανάλυση, τη συμβουλευτική & τον προσανατολισμό και τέλος θεμάτων εκπαίδευσης και εξέλιξης στο κοινωνικό περιβάλλον. Από το 2016 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Βιομηχανική Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά, με αντικείμενο τη διαχείριση κρίσεων από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές μέσα από την χρήση πληροφοριακών συστημάτων.

Έχει έντονη παρουσία ως ομιλητής και συγγραφέας σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά με αντικείμενο την συστημική ανάλυση και τα system dynamics, με εργασίες «A systemic approach to optimize communication and procedures in one of the Services of General Interest in Greece, operating in the water market», «Διαχείριση Ποικιλομορφίας και Μοντελοποίηση των Επιδράσεων Διαφόρων Παραγόντων επί των Δραστηριοτήτων ενός Συστήματος: Συστημική Προσέγγιση Υπηρεσίας Κοινής Ωφέλειας, που δραστηριοποιείται στην Αγορά της Ύδρευσης», «Emergent Uses of Social Media During Social Crises και Systemic Organizational Excellence», «Implementation of COSO – ERM in General Interest Companies in Greece: A Systemic Approach», «Corruption and bribery in Business» και «Emergent Uses, as Rumor Systemic Analysis, of Twitter Messages during Social Crises».

Έχει πλούσια εμπειρία ως εκπαιδευτικός. Από το 1992 έως και το 2000 εργάστηκε ως επιμορφωτής σε πλήθος προγραμμάτων κατάρτισης της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης. Το 1998 έως και το 2002 εντάχθηκε στο εκπαιδευτικό δυναμικό της Σχολής Μωραΐτη ως καθηγητής λυκείου τεχνολογικών μαθημάτων και πληροφορικής, ενώ παράλληλα το 1999 ανάλαβε εργαστηριακός καθηγητής τεχνολογίας στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΕΤΕΜ – ΣΕΛΕΤΕ  σημερινής ΑΣΠΑΙΤΕ).

Το 2002 προσλήφθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρείας Ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ) ως επιβλέπων μηχανικός στην Υπηρεσία Κατασκευών Έργων Ύδρευσης, ενώ από το 2003 έως και το 2004 ανέλαβε επιβλέπων μηχανικός στην Υπηρεσία Κατασκευών της Υπηρεσία του Τομέα Ύδρευσης Νέου Ηρακλείου. Εν συνεχεία μετακινήθηκε στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης της ΕΥΔΑΠ όπου εργάστηκε στην Υπηρεσία Υποστήριξης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης το διάστημα από 2004 έως 2011. Παράλληλα είχε και την ιδιότητα του εσωτερικού επιμορφωτή, καθώς είναι εγκεκριμένος - πιστοποιημένος εισηγητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ και ΕΟΠΠΕΠ. Από το 2012 έως το 2014 ανέλαβε επιβλέπον μηχανικός στην Υπηρεσία Κατασκευών του Τομέα Ύδρευσης Πειραιά. Από το 2014 έως και το 2017 εργάστηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου ως Ελεγκτής με τον βαθμό του Προϊσταμένου Υπηρεσίας, παρέχοντας διαβεβαιωτικές υπηρεσίες προς την Διοίκηση, μέσα από διεξαγωγή εσωτερικών ελέγχων, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς την Διοίκηση και τις οργανωτικές μονάδες της Εταιρείας. Από το 2017 έως και σήμερα είναι επιβλέπον μηχανικός στην Υπηρεσία του Α’ Τομέα Αποχέτευσης Πειραιά.

Κατέχει ένα πλήθος πιστοποιήσεων όπως η πιστοποίηση Εσωτερικού Ελέγχου CICA (Certified Internal Controls Auditor) του American Institute for Internal Controls, την πιστοποίηση Εσωτερικού ΕλέγχουCCS (Certified Controls Specialist) του American Institute for Internal Controls, την πιστοποίηση ως εξεταστής ECDL, την πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών, την πιστοποίηση Project Manager από την Εταιρεία Συστημικών Αναλυτών HSSS, και πιστοποιήσεις από τον Εθνικό Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Αποτελεί δραστήριο μέλος της κοινωνίας, όντας φίλαθλος του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιά (ΟΣΦΠ), αλλά και έχοντας ενεργή συμμετοχή σε διάφορους συλλόγους και συνδέσμους όπως, ο Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νοτίου Αττικής, ενώ είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδων (οικονομολόγων και φοροτεχνικών), του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας, αλλά και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικών Μελετών.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά, ενώ είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Μέλημα και κύριος στόχος του είναι να αγωνιστεί για την ουσιαστική αξιοποίηση όλων εκείνων των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η πόλη στην οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε, γαλουχήθηκε και δραστηριοποιείται, που θα την θέσουν πρωταγωνίστρια έναντι των υπολοίπων όμορων πόλεων, σε θέματα που άπτονται της τουριστικής ανάπτυξης και της εμπορικής ευρωστίας.FACEBOOK