Γ Κοινότητα

Μαυρέα Νένα

Η Μαυρέα-Γιαννίου Ευγενία (Νένα), γεννήθηκε και κατοικεί στο Νέο Φάληρο. Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία και μιλά Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Εκλέγεται από το 1986 Κοινοτική Σύμβουλος στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα και συνέβαλε καθοριστικά στην απόφαση για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στην εκβολή του Κηφισού. Διατελεί επί σειρά ετών Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της  Κοινότητας. Είναι εγγεγραμμένο μέλος της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Νέου Φαλήρου από το 1983 και γραμματέας αυτής επί σειρά ετών. Είναι εν ενεργεία Κοινοτική Σύμβουλος στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής».

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, δημιουργός του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου, ιδρυτικό μέλος του ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΥ Ομίλου Γλυφάδος- Βούλας Νηρηίδες και μέλος: της Χ.Ε.Ν. Νέου Φαλήρου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Φαλήρου, του Συλλόγου Φίλοι της Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», της Ένωσης Γυναικών Μάνης, της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου, του Συνδέσμου Γυναικών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Νε δική της πρωτοβουλία η ΕΡΤ1 γύρισε το ντοκιμαντέρ: «Νέο Φάληρο: Μνήμες που σβήνουν». Επίσης με τον σύζυγό της Δήμο, δημιούργησαν το ταξιδιωτικό γραφείο Dinemar Travel.FACEBOOK